niedziela, 19 marca 2017

Ciastka czekoladowe - bez mleka, tłuszczu, cukru - wegańskie

Coś dla tych, którzy dbają o swoją linię. Ciastka czekoladowe na diecie? A dlaczego nie! Bez cukru, laktozy i tłuszczu. Same naturalne, zdrowe składniki. Polecam!


ilość: 20 szt  poziom: łatwy  czas przygotowania: 15 min

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli bez zalewy
  • 100 g suszonych daktyli
  • 4 garście migdałów posiekanych
  • 5 łyżeczek masła orzechowego
  • 3 łyżki kakao surowego
Sposób wykonania:
1. Daktyle zalej wrzątkiem i zostaw, aż zmiękną.
2. Do wysokiego naczynia daj fasole, odsączone daktyle i zmiksuj na gładką masę.
3. Następnie dodaj masło orzechowe, kakao i połącz.
4. Na sam koniec dodaj posiekane migdały. 
5. Wszystko połącz i mokrymi rękoma formułuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, które spłaszcz.
6. Piecz 25 minut w 180 stopniach.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz