poniedziałek, 4 listopada 2019

Tortellini z zielonym sosem

Nie masz pomysłu na szybki obiad? Problem z głowy! Przedstawiam Wam szybkie tortellini z zielonym sosem.


porcji: 4 poziom: łatwy czas przygotowania: 30 min

Składniki:

  • 2 opakowania świeżego tortellini ze szpinakiem i ricottą
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 150 g boczku
  • cebula
  • garść żółtego sera potartego
  • sól, pieprz do smaku
  • ząbek czosnku
  • 200 ml śmietany 30%
Sposób przygotowania:
1. Tortellini ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni. Następnie ściągnij do miseczki. Tłuszcz zostaw na patelni.
3. Szpinak dokładnie umyj, przełóż na patelnię i podsmaż wraz z rozdrobionymi czosnkiem (na tłuszczu, który został z boczku).
4. Szpinak wymieszaj z boczkiem, zalej śmietaną i doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
5. Przed podaniem dodaj do sosu tortellini i wszystko dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz