porcji: 4 poziom: łatwy czas przygotowania: 30 min
Składniki:
- 2 opakowania świeżego tortellini ze szpinakiem i ricottą
- 500 g świeżego szpinaku
- 150 g boczku
- cebula
- garść żółtego sera potartego
- sól, pieprz do smaku
- ząbek czosnku
- 200 ml śmietany 30%
Sposób przygotowania:
1. Tortellini ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni. Następnie ściągnij do miseczki. Tłuszcz zostaw na patelni.
3. Szpinak dokładnie umyj, przełóż na patelnię i podsmaż wraz z rozdrobionymi czosnkiem (na tłuszczu, który został z boczku).
4. Szpinak wymieszaj z boczkiem, zalej śmietaną i doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
5. Przed podaniem dodaj do sosu tortellini i wszystko dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz