liczba porcji: 2 czas: 20 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 200 g makaronu tagliatelle
- 100 g szpinaku babe
- 100 ml oliwy z oliwek
- 200 g sera typu Favita
- sól, pieprz
1. Ser typu Favita kroimy w kostkę. Aby kostka była kształtna nóż należy posmarować oliwą z oliwek.
2. W blenderze miksujemy umyty szpinak babe, 100 ml oliwy i kilka kostek sera typu Favita.
3. W dużym garnku gotujemy makaron tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Ugotowany makaron łączymy z pesto i nakładamy na talerz.
5. Wierzch posypujemy szpinakiem i pokrojonym serem.
3. W dużym garnku gotujemy makaron tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Ugotowany makaron łączymy z pesto i nakładamy na talerz.
5. Wierzch posypujemy szpinakiem i pokrojonym serem.
Smacznego.
________________________________________________________
________________________________________________________
1. Ser typu Favita kroimy w kostkę. Aby kostka była kształtna nóż należy posmarować oliwą z oliwek.
2. W blenderze miksujemy umyty szpinak babe, 100 ml oliwy i kilka kostek sera typu Favita.
3. W dużym garnku gotujemy makaron tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Ugotowany makaron łączymy z pesto i nakładamy na talerz.
5. Wierzch posypujemy szpinakiem i pokrojonym serem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz