sobota, 9 stycznia 2016

Makaron z szpinakowym pesto i favitą

Makaron z szpinakiem pojawia się na moim talerzu szczególnie w ciepłe dni, kiedy nie chce mi się stać długo przy garnkach. Jest to danie lekkie i znakomicie zaspakaja głód.


liczba porcji: 2          czas: 20 minut                poziom: łatwy
                                  
     Składniki:
 
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 100 g szpinaku babe
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 200 g sera typu Favita
  • sól, pieprz

1. Ser typu Favita kroimy w kostkę. Aby kostka była kształtna nóż należy posmarować oliwą z oliwek.
2. W blenderze miksujemy umyty szpinak babe, 100 ml oliwy i kilka kostek sera typu Favita.
3. W dużym garnku gotujemy makaron tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Ugotowany makaron łączymy z pesto i nakładamy na talerz. 
5. Wierzch posypujemy szpinakiem i pokrojonym serem.

Smacznego.
________________________________________________________


1. Ser typu Favita kroimy w kostkę. Aby kostka była kształtna nóż należy posmarować oliwą z oliwek.


2. W blenderze miksujemy umyty szpinak babe, 100 ml oliwy i kilka kostek sera typu Favita.



3. W dużym garnku gotujemy makaron tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



4. Ugotowany makaron łączymy z pesto i nakładamy na talerz. 
5. Wierzch posypujemy szpinakiem i pokrojonym serem.


Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz