środa, 7 listopada 2018

Kanapkowa pasta z kalarepy

Staje na głowie, aby bliźniakom przygotować pełnowartościowe kolacje. Takie które zjedzą i maluchy i ja :) Jestem teraz maniaczką wrzucania wszędzie warzyw. W końcu są zdrowe. I tak powstała pasta z kalarepy z jajkiem. Kalarepa jest pyszna, miękka i słodka. Według mnie niedoceniana. Idealna do chrupania jako przekąska, na obiad , np. faszerowana mięsem a na śniadanie w postaci dodatku do koktajlu. A Ty którą wersję wybierzesz?


Czas: 20 min.         Porcji: 2        Poziom: łatwy
Składniki:
  • 1/2 kalarepy
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • Sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
  • Tarka
  • Deska
  • Nóż
Krok po kroku:
  1. Jajko gotujemy na twardo.
  2. Kalarepę myjemy, obieramy ze skórki.
  3. Jajko i kalarepę trzemy na tarce o małych oczkach.
  4. Jogurt naturalny mieszamy z jajkiem i kalarepą.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku (w wersji dla dzieci pomijamy sól).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz