środa, 23 marca 2016

Ekspresowa zupa pomidorowa

Ekspresowa zupa pomidorowa to zupa przygotowana na gotowym soku pomidorowym wymieszanym z bulionem. Podaję ją z makaronem świderki i kawałkami kurczaka. Spróbujcie ją podać w dni, kiedy nie macie czasu gotować.



czas przygotowywania: 5 min          porcji: 4        poziom: łatwy

Składniki:

  • 1 l soku pomidorowego
  • 0.5 l wywaru mięsnego
  • udko z kurczaka ugotowane
  • makaron świderki
  • sól, pieprz, majeranek, bazylia, zielona pietruszka
1. Do bulionu wlewamy sok pomidorowy.
2. Dodajemy przyprawy (ostrożnie z solą, sok i tak jest solony).
3. Wszystko zagotowujemy.
4. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
5. Gotową zupę podajemy z makaronem, mięsem z kurczaka i pietruszką.

Smacznego.



W dłuższej wersji można w ten sam dzień przygotować wywar. Do wody dodajemy udko z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler, por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i przypaloną cebulę. Gotujemy do miękkości mięsa. Przecedzamy i dodajemy do soku pomidorowego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz