czas przygotowywania: 5 min porcji: 4 poziom: łatwy
Składniki:
- 1 l soku pomidorowego
- 0.5 l wywaru mięsnego
- udko z kurczaka ugotowane
- makaron świderki
- sól, pieprz, majeranek, bazylia, zielona pietruszka
1. Do bulionu wlewamy sok pomidorowy.
2. Dodajemy przyprawy (ostrożnie z solą, sok i tak jest solony).
3. Wszystko zagotowujemy.
4. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
5. Gotową zupę podajemy z makaronem, mięsem z kurczaka i pietruszką.
Smacznego.
W dłuższej wersji można w ten sam dzień przygotować wywar. Do wody dodajemy udko z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler, por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i przypaloną cebulę. Gotujemy do miękkości mięsa. Przecedzamy i dodajemy do soku pomidorowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz