poniedziałek, 10 października 2016

Spaghetti z ciecierzycą i oliwkami

Spaghetti z ciecierzycą i oliwkami w sosie pomidorowym to idealny pomysł na szybki obiad. To danie przygotowałam po kilkugodzinnej podróży. Wtedy lubię korzystać z gotowych dodatków ze słoika. Wystarczyło ugotować makaron, który wymieszałam z pastą pomidorową i ciecierzycą z oliwkami. I danie gotowe. 


czas : 30 minut               porcji: 2                       poziom: łatwy 


Składniki:

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 1 op. ciecierzycy z oliwkami w sosie pomidorowym (Lidl)
  • 100 ml pasty pomidorowej
  • Sól, pieprz, bazylia, oregano


Krok po kroku:


  1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  2. Na rozgrzanej patelni podgrzewamy pastę pomidorową i dodajemy ciecierzycę z oliwkami w sosie pomidorowym. 
  3. Po podgrzaniu część masy blendujemy na gładką masę i mieszamy z resztą zawartości, która została na patelni. Dzięki temu nasz sos będzie gęsty.
  4. Do sosu dodajemy makaron i mieszamy. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz