czwartek, 29 grudnia 2016

Muffinki ze szpinakiem

Muffinki ze szpinakiem robiłam jako słodki poczęstunek do pracy na moje urodziny. Chciałam żeby znajomi skosztowali czegoś „innego” choć dla mnie już dawno znanego Przyznam, że wszystkim smakowało, a co poniektórzy już poprosili o przepis. Teraz chcę się tą słodką babeczką podzielić razem z Wami. Dajcie znać jak wyszło!


czas : 50 minut          sztuk: 14                poziom: łatwy

Składniki:
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 300g mąki pszennej
  • 130 g cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 3,4 szklanki oleju rzepakowego
  • 100 g białej czekolady
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
1. Szpinak rozmrażamy i odciskamy z wody. Miksujemy z olejem.
2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia.
3. Jajka ubijamy z cukrami na puszysta masę.
4. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem i szpinak.
5. Na koniec dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia wszystkich składników.
6. Pieczemy w papilotkach ok 20 minut w 180 stopniach opcja pieca góra-dół.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz