czas
: 50 minut sztuk: 14
poziom:
łatwy
Składniki:
- 450 g szpinaku mrożonego
- 300g mąki pszennej
- 130 g cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 3,4 szklanki oleju rzepakowego
- 100 g białej czekolady
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
1. Szpinak rozmrażamy i odciskamy z
wody. Miksujemy z olejem.
2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej i zostawiamy do ostygnięcia.
3. Jajka
ubijamy z cukrami na puszysta masę.
4. Stopniowo dodajemy mąkę z
proszkiem i szpinak.
5. Na koniec dodajemy czekoladę i miksujemy do
połączenia wszystkich składników.
6. Pieczemy w papilotkach ok 20 minut
w 180 stopniach opcja pieca góra-dół.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz