piątek, 10 marca 2017

Zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem





 liczba porcji: 4               czas: 30 minut           poziom: łatwy

     Składniki:


  • 500 ml  bulionu
  • 1 op. mleka koksowego 
  • 3 marchewki
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • przyprawa curry, kurkuma, sól, pieprz
  • kolendra


Sposób przygotowania:
  1. Cebulę obierz z łupin i pokrój w piórka.
  2. Marchew wyszoruj lub usuń skórkę i pokrój w talarki.
  3. Kurczaka umyj, usuń błonki i chrząstki, a następnie pokrój w drobną kostkę.
  4. W garnku podsmaż, na odrobinie oleju, warzywa.
  5. Dodaj przyprawę curry i kurkumę.
  6. Gdy warzywa będą półmiękkie dodaj bulion i zagotuj.
  7. Gdy będzie zagotowany dodaj mleko kokosowe i kurczaka.
  8. Gotuj, aż kurczak będzie miękki.
  9. W międzyczasie przygotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
  10. Na talerz wyłóż makaron i zalej przygotowaną zupą. Ozdób kolendrą.
Smacznego






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz