liczba porcji: 4 czas: 30 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 500 ml bulionu
- 1 op. mleka koksowego
- 3 marchewki
- 1 filet z kurczaka
- 1 cebula
- przyprawa curry, kurkuma, sól, pieprz
- kolendra
Sposób przygotowania:
- Cebulę obierz z łupin i pokrój w piórka.
- Marchew wyszoruj lub usuń skórkę i pokrój w talarki.
- Kurczaka umyj, usuń błonki i chrząstki, a następnie pokrój w drobną kostkę.
- W garnku podsmaż, na odrobinie oleju, warzywa.
- Dodaj przyprawę curry i kurkumę.
- Gdy warzywa będą półmiękkie dodaj bulion i zagotuj.
- Gdy będzie zagotowany dodaj mleko kokosowe i kurczaka.
- Gotuj, aż kurczak będzie miękki.
- W międzyczasie przygotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Na talerz wyłóż makaron i zalej przygotowaną zupą. Ozdób kolendrą.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz