Składniki:
- Banan
- Domowy krem czekoladowy
Ciasto na naleśniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Dodatkowo:
- Patelnia
- Miska
- Sitko
- Trzepaczka lub mikser
Krok po kroku:
- Mąkę przesiewamy do miski.
- Dodajemy mleko, wodę, jajka i olej.
- Całość mieszamy za pomocą miksera lub trzepaczki do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Odstawiamy na 30 minut dzięki czemu ciasto będzie delikatne.
- Na środek dobrze rozgrzanej patelni wylewamy porcję ciasta i energicznie rozlewamy na całą powierzchnię patelni. Gdy spód będzie zarumieniony przewracamy na drugą stronę.
- Banana obieramy z skórki i obcinamy końcówki.
Sposób podania:
- Naleśnika smarujemy domowym kremem czekoladowym i na brzeg naleśnika nakładamy banana. Całość zawijamy i zajadamy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz