piątek, 28 grudnia 2018

Naleśnikowe sushi z bananem i domowym kremem czekladowym


Składniki:
  • Banan
  • Domowy krem czekoladowy
Ciasto na naleśniki:
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
Dodatkowo:
  • Patelnia
  • Miska
  • Sitko
  • Trzepaczka lub mikser

Krok po kroku:
  1. Mąkę przesiewamy do miski.
  2. Dodajemy mleko, wodę, jajka i olej.
  3. Całość mieszamy za pomocą miksera lub trzepaczki do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Odstawiamy na 30 minut dzięki czemu ciasto będzie delikatne.
  5. Na środek dobrze rozgrzanej patelni wylewamy porcję ciasta i energicznie rozlewamy na całą powierzchnię patelni. Gdy spód będzie zarumieniony przewracamy na drugą stronę.
  6. Banana obieramy z skórki i obcinamy końcówki.
Sposób podania:
  1. Naleśnika smarujemy domowym kremem czekoladowym i na brzeg naleśnika nakładamy banana. Całość zawijamy i zajadamy :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz