poniedziałek, 4 stycznia 2016

Jajecznica z kiełbasą

Moja jajecznica jest żółciutka, jak malowana. Nie dodawałam kurkumy. Po prostu otrzymałam jajka ze wsi. Od razu widać po kolorze różnicę od tych z sklepu. Moja jajecznica nie jest wysuszona, jest wilgotna i z mocno wysmażoną kiełbasą. Taką uwielbiam na śniadanie. Dodaje energii na cały dzień.



czas: 20 min      porcji: 2      poziom: łatwy

 

     Składniki:

  • 5 jajek
  • 100 g kiełbasy
  • Garść szczypiorku bądź cebulki dymki
  • Sól i pieprz do smaku

Kiełbasę pokrój w cienkie pół plastry i podsmaż na patelni, tak żeby wytopił się cały tłuszcz. 
Jeśli jest jego nadmiar wylej go.
Jajka roztrzep z dolą i pieprzem w misce. Wlej na patelnię i smaż.
Na koniec dodaj posiekaną cebulkę dymkę bądź szczypior.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz