Krem z ciastek korzennych typu
Speculoos to idealnie kremowe smarowidło nie tylko do chleba,
ale także do naleśników czy placuszków. Możecie je również użyć jako składnik kremu do ciasta. Pachnie korzennie, jest idealnie słodki. Dlatego można się nim zajadać się łyżeczkami. Myślę, że taki krem to coś w sam raz na prezent dla bliskich.
ale także do naleśników czy placuszków. Możecie je również użyć jako składnik kremu do ciasta. Pachnie korzennie, jest idealnie słodki. Dlatego można się nim zajadać się łyżeczkami. Myślę, że taki krem to coś w sam raz na prezent dla bliskich.
czas :15 minut
porcji: słoik 300 ml poziom: łatwy
Składniki:
·
200 g ciastek Speculoos
·
100 g
białej czekolady
·
60 g
miodu
·
20 g
masła
· 120
ml mleka
Ciastka przekładamy
do blendera i miksujemy na piasek. Mleko
wraz masłem i miodem podgrzewamy do roztopienia. Czekoladę kroimy w drobną kostkę.
Ciastka mieszamy z czekoladą i zalewamy ciepłą masą mleczną. Dokładnie mieszamy i przelewamy do słoika.
Przechowujemy w
lodówce. U mnie wytrzymały 3 miesiące.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz