liczba porcji: 2 czas: 45 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 200g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki przyprawy garam masala
- Sól, papryka słodka, pieprz
Ponad to: - Ryż
- Sól, curry, kurkuma
- Ulubione warzywa
1. Kurczaka oczyszczamy, usuwamy błony i chrząstki. Kroimy na mniejsze kawałki.
2. W misce mieszamy jogurt, garam masala, sól, paprykę i pieprz.
3. W przygotowanej marynacie mieszamy kurczaka.
4. Odstawiamy do lodówki na co najmniej na godzinę. Jeśli masz możliwość zostaw na całą noc.
5. Na rozgrzanej patelni wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy kurczaka razem z marynatą.
6. Dusimy tak długo, aż kurczak będzie gotowy.
7. Ryż gotujemy na sypko. Doprawiamy solą, kurkumą, curry.
8. Ulubione warzywa gotujemy na chrupko na parze.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz