liczba porcji: 4 czas: 30 minut poziom: średni
Składniki:
- 4 plastry schabu
- 2 gruszki
- 7 łyżek miodu
- sól, pieprz, suszone zioła
- 1 łyżka masła
1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C i włączamy funkcję termoobiegu.
2. Schab myjemy i kroimy 1,5 cm plastry i rozbijamy tłuczkiem. Ja rozbijam w woreczku,
tak aby cenne składniki mięsa nie uciekały.
3. Przyprawiamy solą, pieprzem, suszonymi ziołami.
4. Gruszki myjemy, obieramy, wydrążamy gniazda i kroimy w ćwiartki.
5. Na mięso nakładamy ćwiartkę gruszki i łyżkę miodu, zawijamy w roladki.
6. Rozpuszczamy masło i podsmażamy gruszki pokrojone w kostkę, dodajemy 3 łyżki miodu.
7. Kiedy gruszki będą miękkie miksujemy na gładką masę.
8. Roladki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem.
9. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku.
10.Do naczynia możemy dodać ćwiartki ziemniaków.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz