liczba porcji: 2 czas: 30 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 200 g makaronu typu spaghetti
- 100 g umytego szpinaku babe
- świeża bazylia, pietruszka
- ½ czerwonej papryki
- ok. 15 zielonych oliwek
- 50 g suszonych pomidorów
- 100 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżka płatków migdałów
- sól, pieprz
1. W wysokim garnku gotuję makaron typu spaghetti według instrukcji podanej na opakowaniu.
2. W blenderze miksujemy 90 g liści szpinaku babe, bazylię, pietruszkę, odrobinę oliwek, suszonych pomidorów i 100 ml oliwy z oliwek.
2. W blenderze miksujemy 90 g liści szpinaku babe, bazylię, pietruszkę, odrobinę oliwek, suszonych pomidorów i 100 ml oliwy z oliwek.
3. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Tak przygotowane pesto mieszamy z gorącym makaronem.
5. Resztę suszonych pomidorów, papryki, oliwek i szpinaku kroimy w cienkie plasterki i mieszamy z makaronem.
6.Na wierzch posypujemy migdałami.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz