liczba porcji: 2 czas: 50 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 300 g łososia
- czosnek, sól, pieprz
- łyżka masła
- przyprawa do ziemniaków
- łyżka oleju
- plaster cytryny
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy na półtwardo i kroimy w ćwiartki. Można to zrobić dzień wcześniej albo z ziemniaków, które zostały z obiadu.
2. Olej mieszamy z przyprawą do ziemniaków i polewamy ziemniaki.
2. Olej mieszamy z przyprawą do ziemniaków i polewamy ziemniaki.
3. Ziemniaki wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
4. Łososia pozbywamy łusek. Dzielimy na dwie porcje.
5. Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
6. Smarujemy nim łososia i pi obkładamy dwoma ćwiartkami cytryny.
7. Pieczemy 15 minut w folii wraz z ziemniakami.
Polecam podać z sałatą z sosem musztardowym.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz