liczba porcji: 2 czas: 25 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 2 filety z dorsza
- 200 ml mleczka kokosowego
- 1 mango
- sok z cytryny
- szczypta papryki chilli
- sól, pieprz
1. Rybę kroję na kawałki, a następnie oprószam świeżo zmieloną solą i pieprzem.
2. Wkładam ją do rozgrzanego mleczka kokosowego połączonego z sokiem z cytryny i szczyptą papryczki chilli.
3. Rybę odwracam na drugą stronę i podgrzewam, aż będzie miękka.
4. Mango obieram z skórki, kroję w kostkę.
4. Część owocu dodaję do ryby i mleczka kokosowego,część zostawiam do dekoracji dania.
5. Miękką rybę przekładam na talerz.
6. Przez około minutę podgrzewam sos, następnie wykładam na rybę.
7. Tak przygotowane danie podaję z ryżem.
Smacznego!
______________________________________________________
4. Część owocu dodaję do ryby i mleczka kokosowego,część zostawiam do dekoracji dania.
5. Miękką rybę przekładam na talerz.
6. Przez około minutę podgrzewam sos, następnie wykładam na rybę.
7. Tak przygotowane danie podaję z ryżem.
Smacznego!
______________________________________________________
1. Rybę kroję na kawałki, a następnie oprószam świeżo zmieloną solą i pieprzem.
2. Wkładam ją do rozgrzanego mleczka kokosowego połączonego z sokiem z cytryny i szczyptą papryczki chilli.
3. Rybę odwracam na drugą stronę i podgrzewam, aż będzie miękka.
4. Mango obieram z skórki, kroję w kostkę.
4. Część owocu dodaję do ryby i mleczka kokosowego,część zostawiam do dekoracji dania.
5. Miękką rybę przekładam na talerz.
6. Przez około minutę podgrzewam sos, następnie wykładam na rybę.
7. Tak przygotowane danie podaję z ryżem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz