sobota, 9 stycznia 2016

Ryba z mango

Pyszna ryba z mango i ryżem to połączenie delikatnego mięsa oraz słodkiego mango.  Chciałam Wam pokazać, że łączenie ryb i owoców to fajna kombinacja.  Jestem przekonana, że nawet najmłodsi będą zajadać się tym daniem. Smacznego!


liczba porcji: 2                 czas: 25 minut               poziom: łatwy

Składniki:
  • 2 filety z dorsza
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 1 mango
  • sok z cytryny
  • szczypta papryki chilli
  • sól, pieprz

1. Rybę kroję na kawałki, a następnie oprószam świeżo zmieloną solą i pieprzem.
2. Wkładam ją do rozgrzanego mleczka kokosowego połączonego z sokiem z cytryny i szczyptą papryczki chilli.
3. Rybę odwracam na drugą stronę i podgrzewam, aż będzie miękka.
4. Mango obieram z skórki, kroję w kostkę.
4. Część owocu dodaję do ryby i mleczka kokosowego,część zostawiam do dekoracji dania.
5. Miękką rybę przekładam na talerz.
6. Przez około minutę podgrzewam sos, następnie wykładam na rybę.
7. Tak przygotowane danie podaję z ryżem.

Smacznego!
______________________________________________________

1. Rybę kroję na kawałki, a następnie oprószam świeżo zmieloną solą i pieprzem.
2. Wkładam ją do rozgrzanego mleczka kokosowego połączonego z sokiem z cytryny i szczyptą papryczki chilli.
3. Rybę odwracam na drugą stronę i podgrzewam, aż będzie miękka.


4. Mango obieram z skórki, kroję w kostkę.
4. Część owocu dodaję do ryby i mleczka kokosowego,część zostawiam do dekoracji dania.
5. Miękką rybę przekładam na talerz.


6. Przez około minutę podgrzewam sos, następnie wykładam na rybę.
7. Tak przygotowane danie podaję z ryżem.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz