sobota, 9 stycznia 2016

Makaron z tuńczykiem

Lubicie makarony z rybą? Macie dość kurczaka? Przygotujcie razem z Nami makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym. Jest bardzo smaczne, a zawsze to coś innego niż klasyczne bolognese :-)


 liczba porcji: 2          czas: 25 minut                poziom: łatwy     
            
     Składniki:

  • 150 g makaronu tagliatelle
  • 340 g tuńczyka w sosie własnym
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła

1. W dużym garnku gotujemy makaron tagiatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Koncentrat pomidorowy mieszamy z łyżką wody i podgrzewamy w garnuszku. 
3. Dodajemy tuńczyka, który uprzednio odcedziliśmy z sosu własnego. 
4. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą pieprzem oraz ulubionymi ziołami i podgrzewamy około 5 minut.
5. Ugotowany makaron łączymy z tuńczykiem i nakładamy na talerz. Wierzch dekorujemy bazylią.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz