liczba porcji: 2 czas: 25 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 150 g makaronu tagliatelle
- 340 g tuńczyka w sosie własnym
- 200 g koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- ulubione zioła
1. W dużym garnku gotujemy makaron tagiatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Koncentrat pomidorowy mieszamy z łyżką wody i podgrzewamy w garnuszku.
3. Dodajemy tuńczyka, który uprzednio odcedziliśmy z sosu własnego.
4. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą pieprzem oraz ulubionymi ziołami i podgrzewamy około 5 minut.
3. Dodajemy tuńczyka, który uprzednio odcedziliśmy z sosu własnego.
4. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą pieprzem oraz ulubionymi ziołami i podgrzewamy około 5 minut.
5. Ugotowany makaron łączymy z tuńczykiem i nakładamy na talerz. Wierzch dekorujemy bazylią.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz