liczba porcji: 6 czas: 60 minut poziom: średni
Składniki:
- 600 g mięsa mielonego
- 3 jajka
- 4 łyżki bułki tartej
- ½ papryki
- cebula
- sól, pieprz
- woda
- masło i bułka tarta
1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni na termoobieg.
2. Czerstwą bułkę moczymy w wodzie.
3. 2 jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki.
4. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mięsem mielonym, namoczoną bułką, solą, pieprzem, jajkiem i bułką tartą.
5. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, a następnie wykładamy część mięsa. Na środku układamy jajka i przykrywamy drugą częścią mięsa.
6. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.
Smacznego!
Smacznego!
____________________________________________________________
1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni na termoobieg.
2. Czerstwą bułkę moczymy w wodzie.
3. 2 jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki.
4. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mięsem mielonym, namoczoną bułką, solą, pieprzem, jajkiem i bułką tartą.
6. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz