sobota, 9 stycznia 2016

Pieczeń rzymska z warzywami

Pieczeń rzymska jest znakomita z dodatkiem ziemniaczków i świeżą surówką, a także świetnie pasuje na zimno, na kanapkę. Jest prosta w przygotowaniu i powinna smakować każdemu.


liczba porcji: 6          czas: 60 minut                poziom: średni
                                  
     Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego
  • 3 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • ½ papryki
  • cebula
  • sól, pieprz
  • woda
  • masło i bułka tarta

1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni na termoobieg.
2. Czerstwą bułkę moczymy w wodzie.
3. 2 jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki.
4. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mięsem mielonym, namoczoną bułką, solą, pieprzem, jajkiem i bułką tartą.
5. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, a następnie wykładamy część mięsa. Na środku układamy jajka i przykrywamy drugą częścią mięsa.
6. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.

Smacznego!
____________________________________________________________

1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni na termoobieg.
2. Czerstwą bułkę moczymy w wodzie.
3. 2 jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki.
4. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mięsem mielonym, namoczoną bułką, solą, pieprzem, jajkiem i bułką tartą.


 5. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, a następnie wykładamy część mięsa. Na środku układamy jajka i przykrywamy drugą częścią mięsa.



6. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.



Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz