środa, 13 stycznia 2016

Prażone jabłka

Domowe prażone jabłka. Swoje ulubione jabłka możesz samemu spasteryzować i trzymać w swojej spiżarni. Takie jabłka będą idealnie pasowały do szarlotki, naleśników lub jaglanki. Dodasz do niej tyle cukru ile będziesz uważała za słuszne. Nie będą ani za słodkie, ani za kwaśne. Po prostu w sam raz J

czas : 15 minut           poziom: łatwy

Składniki:

2 jabłka
2 łyżeczki miodu
½ łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki brązowego cukru

  1. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  2. Przekładamy na patelnię, dodajemy cukier, miód i cynamon.
  3. Prażymy tak długo, aż jabłka będą miękkie.
SSmacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz