czwartek, 14 stycznia 2016

Zielono mi! Koktajl z jabłkiem, selerem naciowym, ogórkiem i szpinakiem/jarmużem

Koktajl warzywny, idealny na śniadanie, kolację bądź jako przekąska. Pamiętajcie, że jest to jeden z pięciu posiłków - nie stosujcie tego jako przekąskę między posiłkami.



Składniki na 1000 ml koktajlu:


  • 2 jabłka
  • 4 gałązki selera naciowego
  • 1/2 ogórka zielonego szklarniowego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki imbiru lub kawałek świeżego imbiru
  • 3 garście szpinaku/jarmużu
  • woda mineralna
Wszystkie składniki dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do blendera. Dokładnie wszystko miksujemy i wlewamy wodę do uzyskania pożądanej konsystencji.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz