czas : 35 minut + noc
porcji: 6
poziom: łatwy
Składniki:
- 200g śledzi
- 200g papryki smażonej Rolnik
- 2 szklanki mleka
- 1 cebula
- Sól, pieprz, bazylia
Śledzie myjemy pod
bieżącą wodą i zalewamy w naczyniu mlekiem. Zostawiamy na noc lub co najmniej 6
godz., dzięki czemu nasze śledzie nie będą tak słone.
Następnego
dnia płuczemy śledzie z mleka i kroimy w drobną kostkę. Smażoną paprykę
odcedzamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w
piórka. Wszystko razem mieszamy
i doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Smacznego.
i doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz