poniedziałek, 4 stycznia 2016

Śnieżne trufle

Połączenie kruszonych ciastek z serkiem homogenizowanym i kokosem daje takie oto apetyczne truflowe śnieżynki. Smakują prawie jak rafaello i tak też wyglądają. Naprawdę warto je zrobić.


czas: 25 minut        porcje: 20          poziom: łatwy

Składniki:
 
  • 200 g pokruszonych ciastek
  • 200 g serka homogenizowanego
  • 100g białej czekolady
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • wiórki kokosowe

Ciastka kruszymy na drobne kawałki. Możemy  użyć biszkoptów albo innych suchych ciastek. Ciastka można kruszyć dłońmi lub za pomocą tłuczka. Dodajemy serek homogenizowany oraz roztopioną białą czekoladę i cukier z wanilią. Wszystko mieszamy. Formujemy śnieżki w wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Chowamy do lodówki na około godzinę, a najlepiej całą noc.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz