Połączenie kruszonych ciastek z serkiem homogenizowanym i kokosem daje takie oto apetyczne truflowe śnieżynki. Smakują prawie jak rafaello i tak też wyglądają. Naprawdę warto je zrobić.
czas: 25 minut porcje: 20 poziom: łatwy
Składniki:
- 200 g pokruszonych ciastek
- 200 g serka homogenizowanego
- 100g białej czekolady
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- wiórki kokosowe
Ciastka kruszymy na drobne kawałki. Możemy użyć biszkoptów albo innych suchych ciastek. Ciastka można kruszyć dłońmi lub za pomocą tłuczka. Dodajemy serek homogenizowany oraz roztopioną białą czekoladę i cukier z wanilią. Wszystko mieszamy. Formujemy śnieżki w wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Chowamy do lodówki na około godzinę, a najlepiej całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz