czas: 15 minut porcje: 5 poziom: łatwy
Składniki:
- 1 tabliczka czekolady
- truskawki
Ulubioną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ja użyłam czekolady mlecznej.
Truskawki myjemy i dokładnie suszymy ręcznikiem papierowym. Nie usuwamy szypułek, będą pomocne przy moczeniu truskawek w czekoladzie.Gdy czekolada się rozpuści trzymamy truskawki za szypułki i moczymy w czekoladzie z każdej strony, a następnie stawiamy na szypułkach, na talerzu. Ułatwienie: truskawki możemy nadziać na wykałaczki i trzymając za nie moczyć w czekoladzie. Truskawki nadziewamy na jabłko. Dzięki temu nie będą się przewracać i ładnie zastygną. Truskawki moczone w czekoladzie można ozdobić cukrowymi perełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz