liczba porcji: 2 czas: 120 minut poziom: średni
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
½ kg łopatki wieprzowej
½ papryki czerwonej
cebula
szczypta papryki słodkiej
szczypta papryki ostrej
szczypta pieprzu i soli
świeża natka pietruszki
liść laurowy, pieprz w kulkach, ziele angielskie
1. Mięso myjemy, usuwamy białe błonki i kroimy w kostkę.
2. Do garnka wlewamy 0,5 litra wody, a następnie wkładamy mięso, liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie.
3. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy paprykę słodką i ostrą.
4. Do tego wrzucamy pokrojoną w dużą kostkę paprykę, cebulę. Do podsmażonych warzyw wlewam przygotowany wywar.
5. Tak przygotowane danie mieszam i gotuję, aż sos się zredukuje.
6. W garnku gotuję kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz