sobota, 9 stycznia 2016

Tymiankowy kurczak z sosem jagodowym

Lubię łączyć drób z owocami. W końcu teraz jest najlepsza na to pora roku. Wszędzie można znaleźć jagody. Poza tradycyjnymi pierogami z jagodami polecam kurczaka z sosem jagodowym. Danie jest delikatne, a w ustach doznacie eksplozję smaków :)


liczba porcji: 2               czas: 30 minut            poziom: łatwy

 

     Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 szklanka jagód
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 4 łyżeczki tymianku
  • Sól, pieprz do smaku

1. Filet z kurczaka myjemy, usuwamy błonki i chrząstki. Mięso rozbijamy na cieńsze plastry i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Mięso pieczemy na grillu.
2. Jagody przemywamy i miksujemy z jogurtem.
3. Kurczaka podajemy z sosem jagodowym i młodymi ziemniaczkami.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz