liczba porcji: 2 czas: 20 minut poziom: łatwy
Składniki:
300 g makaronu kokardki
1 cebula
1 brokuł
1 opakowanie parzonego boczku
1 pomidor
1 opakowanie mozzarelli
2 jajka
200 g śmietany 30%
sól, pieprz
1. Rozgrzewamy piekarnik na termoobieg w temperaturze 180 stopni C.
2. W dużym garnku gotujemy makaron kokardki.
3. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej suchej patelni.
4. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do boczku.
5. Brokuły myjemy i wycinamy różyczki. Gotujemy je w osolonej wodzie, aż będą miękkie.
6. Pomidory sparzamy i obieramy z skórki, a następnie kroimy w plastry.
7. Schłodzoną mozzarellę kroimy w plastry.
8. Do miski wbijamy dwa jaja, łączymy je z śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
9. Ugotowany makaron przekładamy do żaroodpornego naczynia, który mieszamy z pozostałymi składnikami i zalewamy przygotowaną mieszanką.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz