liczba porcji: 2 czas: 45 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 główka brokułów
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- ulubione przyprawy
1. Brokuły blanszuję, rozdrabniam widelcem. Dodaję sól i pieprz.
2. Z piersi z kurczaka usuwam błonki, myję i osuszam. Następnie tłukę na cienkie kotlety.
3. Mięso przyprawiam ulubionymi przyprawami i na całej długości nakładam warstwę brokuł, następnie zwijam w roladki. Ja otoczyłam je jajkiem i bułką tartą, aby się nie otwarły.
4. Smażę na rozgrzanej patelni, na małym ogniu, z każdej strony na złocisty kolor.
5. Tak przygotowane danie podaję z ziemniaczanym puree i gotowanymi warzywami.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz