Zupa cebulowa jest bardzo dobra na jesienne obiady ze względu na dużą ilość pysznej i zdrowej cebuli. Podana z chrupiącymi grzankami i ciągnącym się żółtym serem to coś co uwielbiam.
liczba porcji: 4 czas: 20 min poziom: łatwy
Składniki:
- 1 l bulionu warzywnego
- 6 cebul
- sól, pieprz
- grzanki
- łyżka oleju
- 50 g masła
- 15 g startego żółtego sera
Cebule obieramy, myjemy i kroimy w pióra. 5 cebul smażymy na patelni z rozpuszczonym
masłem.
Podsmażoną cebulę wlewamy do bulionu
warzywnego i dodajemy 1 surową cebulę, która da
naszej zupie wyrazisty smak. Całość gotujemy, aż cebula będzie miękka i
wg uznania miskujemy blenderem. Do zupy dodajemy starty żółty ser i
grzanki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz