Uwielbiam kalafior. Po odpowiednim ugotowaniu ma taki pyszny, słodkawy smak. A zmiksowany zje nawet nawet dziecko. To wybór należy do Ciebie czy zupkę zmiksujesz czy podasz z kawałkami warzyw. Zrób tak jak uwielbiasz :)
liczba porcji: 4 czas: 30 min poziom: łatwy
Składniki:
- 1 l bulionu mięsnego
- 1 kalafior
- 1 marchew
- 2 ziemniaki
- koper
- 4 łyżki śmietany 12% lub 18%
Kalafior myjemy, oddzielamy różyczki.
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w słupki.
Do przygotowanego gorącego bulionu
mięsnego dodajemy kalafior, marchew i ziemniaki.
Całość gotujemy do miękkości. Do zupy
dodaj śmietanę i drobno posiekany koperek.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz