poniedziałek, 4 stycznia 2016

Zupa kalafiorowa

Uwielbiam kalafior. Po odpowiednim ugotowaniu ma taki pyszny, słodkawy smak. A zmiksowany zje nawet nawet dziecko. To wybór należy do Ciebie czy zupkę zmiksujesz czy podasz z kawałkami warzyw. Zrób tak jak uwielbiasz :)



liczba porcji: 4               czas: 30 min           poziom: łatwy

  

     Składniki:

  • 1 l bulionu mięsnego
  • 1 kalafior
  • 1 marchew
  • 2 ziemniaki
  • koper
  • 4 łyżki śmietany 12% lub 18%

Kalafior myjemy, oddzielamy różyczki. Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w słupki.
Do przygotowanego gorącego bulionu mięsnego dodajemy kalafior, marchew i ziemniaki.
Całość gotujemy do miękkości. Do zupy dodaj śmietanę i drobno posiekany koperek.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz