poniedziałek, 4 stycznia 2016

Zupa chińska

I co z tego, że z mrożonki. To nie znaczy, że jest gorsze. Przedstawiamy wam pomysł

na szybką zupę chińską. Wystarczy mrożona mieszanka i bulion. Do tego makaron - najlepiej chiński, sos sojowy i gotowe.


liczba porcji: 4               czas: 30 min            poziom: łatwy

     Składniki:
  • 1 l bulionu
  • 1 op. mieszanki chińskiej
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chilli
  • olej
  • sól, pieprz

Marchew, pietruszkę i seler obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w słupki. 
Mieszankę chińską podsmażamy przez ok. 3 minuty na rozgrzanej patelni z olejem.
Pokrojone warzywa oraz mieszankę chińską wrzucamy do bulionu i gotujemy tak długo, 
aż będą miękkie. 
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w kostkę i podsmażamy  na patelni z odrobiną sosu sojowego.
Całość wrzucamy do bulionu.
Dodajemy także sos sojowy i sos chilli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W osobnym garnku gotujemy makaron ryżowy i podajemy z zupą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz