na szybką zupę chińską. Wystarczy mrożona mieszanka i bulion. Do tego makaron - najlepiej chiński, sos sojowy i gotowe.
liczba porcji: 4 czas: 30 min poziom: łatwy
Składniki:
- 1 l bulionu
- 1 op. mieszanki chińskiej
- 2 marchwie
- 1 pietruszka
- ½ selera
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu chilli
- olej
- sól, pieprz
Marchew, pietruszkę i seler obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w słupki.
Mieszankę chińską podsmażamy przez ok. 3 minuty na rozgrzanej patelni z olejem.
Pokrojone warzywa oraz mieszankę chińską wrzucamy do bulionu i gotujemy tak długo,
aż będą miękkie.
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z odrobiną sosu sojowego.
Całość wrzucamy do bulionu.
Dodajemy także sos sojowy i sos chilli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W osobnym garnku gotujemy makaron ryżowy i podajemy z zupą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz