środa, 24 lutego 2016

Zupa meksykańska wg Magdy

Dziś zapraszam na pyszną zupę meksykańską. Jest ona bardzo treściwa i po jej zjedzeniu nie będziemy głodni. Duża zawartość mięsa oraz warzyw nasyci nas na parę godzin. Niejeden głodomorek będzie zadowolony z takiego treściwego posiłku.


czas : 30 minut               porcji: 2                       poziom: łatwy


Składniki:

  • 250g mięsa wieprzowego mielonego 
  • 1 puszka chilli con carne (fasola czerwona, kukurydza w sosie)
  • 0,5l bulionu 
  • 1 cebula 
  • 1 ząbek czosnku 
  • Sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka

Krok po kroku:
  1. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w piórka.
  2. Czosnek obieramy z łupin i przeciskamy przez praskę.
  3. W rozgrzanym garnku podsmażamy cebulę i czosnek.
  4. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy.
  5. Dodajemy chilli con carne i chwilę dusimy.
  6. Dodajemy pomidory z puszki i bulion. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz