Dziś zapraszam na pyszną zupę meksykańską. Jest ona bardzo treściwa i po jej zjedzeniu nie będziemy głodni. Duża zawartość mięsa oraz warzyw nasyci nas na parę godzin. Niejeden głodomorek będzie zadowolony z takiego treściwego posiłku.
Składniki:
- 250g mięsa wieprzowego mielonego
- 1 puszka chilli con carne (fasola czerwona, kukurydza w sosie)
- 0,5l bulionu
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka
Krok po kroku:
- Cebulę obieramy z łupin i kroimy w piórka.
- Czosnek obieramy z łupin i przeciskamy przez praskę.
- W rozgrzanym garnku podsmażamy cebulę i czosnek.
- Dodajemy mięso mielone i podsmażamy.
- Dodajemy chilli con carne i chwilę dusimy.
- Dodajemy pomidory z puszki i bulion. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz