piątek, 26 sierpnia 2016

Łosoś w sosie musztardowym z kaparami

Kruchy, soczysty łosoś z chrupiącą skórką. Do tego delikatny sos musztardowy z nutą intensywności kaparów. Coś na uroczystą kolację, jak i na piątkowy obiad.

porcji: 2    czas przygotowania: 30 min              poziom:łatwy
Składniki:
  • 2 filety z łososia każdy po ok. 150 g
  • 2 łyżki kaparów
  • łyżka masła
  • łyżka mąki pszennej
  • szklanka mleka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki musztardy dijon

1. Masło rozpuszczamy i dodajemy mąkę pszenną - smażymy zasmażkę.
2. Dodajemy mleko i dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek.
3. Następnie dodajemy musztardę, pieprz, sól, kapary i chwilę gotujemy.
4. Z łososia usuwamy łuski, myjemy i lekko solimy i pieprzymy.
5. Grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
6. Rybę podajemy z sosem i ulubioną sałatką.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz