Kruchy, soczysty łosoś z chrupiącą skórką. Do tego delikatny sos musztardowy z nutą intensywności kaparów. Coś na uroczystą kolację, jak i na piątkowy obiad.
porcji: 2 czas przygotowania: 30 min poziom:łatwy
Składniki:
- 2 filety z łososia każdy po ok. 150 g
- 2 łyżki kaparów
- łyżka masła
- łyżka mąki pszennej
- szklanka mleka
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki musztardy dijon
1. Masło rozpuszczamy i dodajemy mąkę pszenną - smażymy zasmażkę.
2. Dodajemy mleko i dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek.
3. Następnie dodajemy musztardę, pieprz, sól, kapary i chwilę gotujemy.
4. Z łososia usuwamy łuski, myjemy i lekko solimy i pieprzymy.
5. Grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
6. Rybę podajemy z sosem i ulubioną sałatką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz