Małże najlepiej podawać z czosnkiem i pietruszką. Wtedy smaki się świetnie łączą. Danie to idealnie nadaje się na randkę lub uroczystą kolację.
czas : 30 minut
porcji: 4 poziom:
łatwy
Składniki:
- 150g mkaronu tagliatelle
- 1 op. małży z masłem, czosnkiem i pietruszką (Lidl)
- Pęczek pietruszki
- Oliwa
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz
Krok po kroku:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Małże przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu – do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza wkładamy małże i pieczemy 12 minut.
- Pietruszkę myjemy i drobno siekamy.
- Na rozgrzaną patelnię z oliwą wyciskamy czosnek i chwilę podsmażamy.
- Dodajemy pietruszkę i mieszamy z przygotowanym makaronem.
- Dodajemy upieczone małże i podajemy z białym winem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz