ilość: 32 sztuki poziom: łatwe czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 125 g masła
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 185 g mąki pszennej
- 35 g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g czekolady mlecznej
- 100 g czekolady gorzkiej
- 100 g czekolady białej
Sposób przygotowania:
1. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem.
2. Dodać jajko i nadal ucierać.
3. Kolejno dodać proszek do pieczenia, mąkę, kakao i posiekaną czekoladę. Wymieszać mikserem.
4. Z ciasta formować małe kulki (brałam nadzienia wielkości orzecha włoskiego). Układać na blaszce i lekko spłaszczać. Układać na blaszce z dość dużymi odstępami, ponieważ ciastka się rozpłaszczają i dość rosną.
5. Piec w 170 stopniach przez 10 minut.
6. Podawać wystudzone.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz