Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 trójkąt sera camembert
- garść moreli suszonych
- garść rodzynek
- sól, pieprz, ostra i słodka papryka
- olej rzepakowy
- 1 jajko
- bułka tarta
Krok po kroku:
- Filet z kurczaka myjemy, usuwamy błonki, rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.
- Suszone morele to moczymy je chwilę w gorącej wodzie razem z rodzynkami. Dzięki temu owoce będą miękkie.
- Ser camew.mbert kroimy w plastry.
- Na mięso wykładamy plastry sera, namoczone morele oraz rodzynki.
- Filety zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
- Mięso obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
- Całość smażymy na małym ogniu do uzyskania złotego koloru.
- Podajemy z sałatką z świeżych warzyw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz