sobota, 13 maja 2017

Roladki z morelami i serem camembert


porcji: 2         czas przygotowania: 45 minut      poziom: łatwy

Składniki:
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 trójkąt sera camembert
  • garść moreli suszonych
  • garść rodzynek
  • sól, pieprz, ostra i słodka papryka
  • olej rzepakowy
  • 1 jajko
  • bułka tarta
Krok po kroku:

  1. Filet z kurczaka myjemy, usuwamy błonki, rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.
  2. Suszone morele to moczymy je chwilę w gorącej wodzie razem z rodzynkami. Dzięki temu owoce będą miękkie. 
  3. Ser camew.mbert kroimy w plastry.
  4. Na mięso wykładamy plastry sera, namoczone morele oraz rodzynki.
  5. Filety zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
  6. Mięso obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
  7. Całość smażymy na małym ogniu do uzyskania złotego koloru.
  8. Podajemy z sałatką z świeżych warzyw

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz