poniedziałek, 10 lipca 2017

Pasta o włoskim smaku

Jeśli masz dość szynki, bądź innych wędlin na kanapkach, a nie chcesz kupować gotowych past, bo zawierają chemię, proponuję szybką i idealną pastę o włoskim smaku. Świeże zioła i suszone pomidory sprawiają, że dodatek ten ma kolory włoskiej flagi. Smacznego.



porcji: na 5 kanapek  poziom: łatwy  czas: 5 minut

Składniki:

  • 250 g sera białego półtłustego
  • 10 suszonych pomidorów + olej z zalewy
  • 10 listków świeżej bazylii
  • 3 gałązki oregano
  • sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Do miski dodaj ser, pokrojone w drobną kostkę pomidory, posiekane zioła.
2. Wszystko dokładnie zmieszaj. Dodaj olej z zalewy pomidorowej, tak żeby pasta była kremowa (ja dodałam 2 łyżki).
3. Na koniec wszystko dopraw solą i pieprzem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz