czwartek, 1 marca 2018

Pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami

Ostatnio moim ulubionym śniadaniem są kanapki z domowym pieczywem a do tego domowa pasta warzywna. Jest to łatwy sposób na podanie warzyw nie koniecznie tych lubianych. Do bazowego składnika możesz dodać taki dodatek który uwielbiasz. W tym przypadku są suszone pomidory. Wkrótce pokażemy wam więcej past na kanapki. A ty, którą pastę lubisz?


Składniki:
  • 1/2 szklanki suchej soczewicy
  • woda do gotowania soczewicy
  • 1 słoik pomidorów suszonych w oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki

 Dodatkowo:

  • Garnek do gotowania soczewicy
  • Blender


Krok po kroku:
  1. Soczewicę gotujemy do miękkości, odlewamy nadmiar wody.
  2. Do blendera wkładamy ugotowaną soczewicę, suszone pomidory, czosnek i natkę pietruszki. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli masa jest za sucha możesz dodać olej z suszonych pomidorów.
Podajemy z domowym pieczywem i warzywami :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz