czas: 20 min poziom: łatwy ilość: 2 porcje
Składniki:
- 500 ml domowego mleka kokosowego
- 250 ml płatków owsianych górskich
- Nasiona chia
- Truskawki
Dodatkowo:
- Garnek
- Deska
- Nóż
Krok po kroku:
- W garnku zagotowujemy mleko kokosowe i dodajemy płatki owsiane. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż płatki wchłonął cały płyn.
- W międzyczasie myjemy truskawki, usuwamy szypułki i kroimy w plasterki.
- Do miseczki wykładamy płatki owsiane, posypujemy nasionami chia i dodajemy truskawki. Ozdabiamy świeża mięta.
Ja nie dodawałam slodzidla, gdyż uważam, ze mleko kokosowe same w sobie jest słodkie, oraz słodycz dostarczają tu także truskawki, ale jeśli masz ochotę dodaj miód :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz