Składniki:
- 200 g kruchych ciastek
- 60 g masła roztopionego
- Na Sernik:
- 750 g sera Piątnica
- 250 g mascarpone
- 4 jajka
- 0,5 szklanki cukru
- 200 g roztopionej czekolady
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku
Sposób przygotowania:
1. Ciasteczka rozgniatamy na pył i mieszamy z roztopionym masłem.
2. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i na to wysypujemy ciasto. Dokładnie obklejamy dno i wstawiamy do lodówki do schłodzenia na min. 30 min.
3. Składniki na sernik wrzucamy do misy miksera i chwilę wszystko dokładnie miksujemy (nie za długo, żeby sernik nie napowietrzył się).
4. Całość wykładamy na schłodzone ciastka.
5. Pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 150 stopni, opcja góra-dół.
Całość zostawiamy do schłodzenia, najlepiej przez całą noc.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz