Składniki:
- gotowe ciasto na pizzę
- żółty ser potarty
- 4 jajka
- 3 pieczarki
- cebula
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki boczku wędzonego
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka wody
- 1 łyżeczka oliwy
- bazylia, oregano, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
- Koncentrat mieszamy z wodą, oliwą, bazylią, solą, pieprzem i oregano.
- Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy plasterki szynki, boczku, pieczarek, piórka cebuli.
- Pieczemy w nagrzanym piecu na najwyższej półce w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 4 minuty.
- Po tym czasie wyciągamy pizzę i wybijamy 4 jajka. Wkładamy ponownie do pieca i pieczemy przez kolejne 4 minuty (żółtko ma być płynne a białko ścięte).
- Po tym czasie wyciągamy pizzę z pieca.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz