środa, 11 września 2019

Bezglutenowe naleśniki z mąki kukurydzianej

Większość z nas lubi naleśniki. Popularne są z mąki pszennej , a dziś proponuję przygotować je z mąki kukurydzianej. Z podanych proporcji usmażymy 7 placków. 


Składniki:
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 łyżka płynnego oleju kokosowego


Krok po kroku:
  1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy.
  2. Na mocno rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy na całej powierzchni. Smażymy ok 1 min, aż wierzch ciasta się zetnie. Odwracamy na drugą stronę i smażymy.
  3. Postępujemy tak długo, aż skończy się ciasto.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz