czas: 80 minut porcji: 20 poziom: średni
Składniki:
·
200 g gorzkiej czekolady
·
100 g płatków migdałowych
·
500 g startych na małych oczkach, surowych buraków
·
1 łyżeczka proszku do pieczenia
·
½ łyżeczki sody oczyszczonej
·
200 g mąki pszennej
·
200 ml oleju
·
1 łyżeczka aromatu waniliowego
·
1 łyżeczka cynamonu
·
½ łyżeczki chili
·
200 g
cukru
·
6 jaj
Czekoladę rozpuść na parze i zostaw do wystygnięcia. Jajka ubij z cukrem przez ok 3 minuty na wysokich obrotach
na puszystą masę. Dodaj olej i dokładnie wymieszaj. Następnie dorzuć przesianą mąkę, aromat, proszek do
pieczenia, sodę, migdały. Zmiksuj wszystko na najniższych obrotach. Na koniec
dodaj czekoladę i buraki, i wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki.
Piecz 60 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz