czas : 35 minut porcji: 2 poziom: łatwy
Składniki:
- 250 g ciasta francuskiego
- 2 camemberty
- Jajko
- Sól, papryka słodka
- Mieszanka sałat
- oliwa
Ciasto francuskie (najłatwiej gotowe) kroimy na dwa kwadraty. Na środek każdego kawałka kładziemy camembert i sklejamy boki. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy odrobiną soli i papryki. Przekładamy na blaszkę i pieczemy 25 minut w 180 stopniach funkcja pieca góra i dół. Ciasto powinno urosnąć i być napowietrzone. Jeśli po 25 minutach takie nie będzie zostawiamy w piecu na dłużej.
W międzyczasie sałatę przekładamy do miski i polewamy oliwą i posypujemy solą.
Ser wykładamy na talerz i podajemy z sałatą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz