liczba porcji: 4 czas: 30 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 4 filety z dorsza
- czerstwa bułka
- mleko
- 1 jajko
- sól, pieprz
- świeża bazylia, pietruszka
- olej
1. Rybę mielimy w maszynce.
2. Czerstwą bułkę moczymy w mleku lub w wodzie.
3. Mięso mieszamy z miękką bułką, jajkiem i solą, pieprzem oraz grubo posiekanymi ziołami.
4. Z ryby formujemy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na kolor złoty.
5. Tak przygotowana rybę podajemy z ryżem.
Smacznego.
__________________________________________________________
1. Rybę mielimy w maszynce.
2. Czerstwą bułkę moczymy w mleku lub w wodzie.
3. Mięso mieszamy z miękką bułką, jajkiem i solą, pieprzem oraz grubo posiekanymi ziołami.
4. Z ryby formujemy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na kolor złoty.
5. Tak przygotowana rybę podajemy z ryżem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz