sobota, 9 stycznia 2016

Kotlety rybne

Kolejny przepisy, który ułatwi Wam podanie ryby.  Możecie ją przygotować swoim dzieciom i nie tylko. Zmieloną rybę podajcie w postaci kotleta i nie musicie mieć obaw, że będzie w niej jakaś ość. A jak będzie to i tak zmielona :) Dajcie znać, czy Wam smakowało :)


    liczba porcji: 4          czas: 30 minut                poziom: łatwy
                                  
Składniki:
 
  • 4 filety z dorsza
  • czerstwa bułka
  • mleko
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • świeża bazylia, pietruszka
  • olej

1. Rybę mielimy w maszynce.
2. Czerstwą bułkę moczymy w mleku lub w wodzie.
3. Mięso mieszamy z miękką bułką, jajkiem i solą, pieprzem oraz  grubo posiekanymi ziołami.
4. Z ryby formujemy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na kolor złoty.
5. Tak przygotowana rybę podajemy z ryżem.

Smacznego.
__________________________________________________________

1. Rybę mielimy w maszynce.
2. Czerstwą bułkę moczymy w mleku lub w wodzie.


3. Mięso mieszamy z miękką bułką, jajkiem i solą, pieprzem oraz  grubo posiekanymi ziołami.


4. Z ryby formujemy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na kolor złoty.
5. Tak przygotowana rybę podajemy z ryżem.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz