niedziela, 10 stycznia 2016

Makaron muszelki z sosem Napoli i fetiną

Bardzo prosty i szybki przepis na makaron conchiglie z domowym sosem Napoli i polską fetiną. Takie danie ma kolory włoskie: biały, czerwony i zielony. Dzięki świeżej bazylii danie jest pyszne i kolorowe. Ser Favita / feta dodaje słoności, a sos Napoli intensywnego smaku pomidorów. Warto pożegnać się z sosem z torebki na rzecz tego domowego.


 liczba porcji: 2       czas: 30 minut        poziom: łatwy

 

     Składniki:
     
  • 150g makaronu muszelki
  • 200ml sosu Napoli 
  • ser Favita / feta
  • Sól, pieprz, bazylia

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu.
2. Makaron mieszamy z sosem Napoli, doprawiamy solą i pieprzem.
3. Dodajemy fetinę, którą łamiemy na kawałki. Dodajemy także poszarpaną bazylią.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz