Bardzo prosty i szybki przepis na makaron conchiglie z domowym sosem Napoli i polską fetiną. Takie danie ma kolory włoskie: biały, czerwony i zielony. Dzięki świeżej bazylii danie jest pyszne i kolorowe. Ser Favita / feta dodaje słoności, a sos Napoli intensywnego smaku pomidorów. Warto pożegnać się z sosem z torebki na rzecz tego domowego.
liczba porcji: 2 czas: 30 minut poziom: łatwy
Składniki:
150g makaronu muszelki
200ml sosu Napoli
ser Favita / feta
Sól, pieprz, bazylia
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu.
2. Makaron mieszamy z sosem Napoli, doprawiamy solą i pieprzem.
3. Dodajemy fetinę, którą łamiemy na kawałki. Dodajemy także poszarpaną bazylią.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz