liczba porcji: 4 czas: 45 minut poziom: średni
Składniki:
- 4 plastry schabu
- 1 por
- 15 dag żółtego sera
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, słodka papryka
- suszony majeranek i rozmaryn
1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Włączamy funkcję termoobiegu.
2. Mięso tłuczemy na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, suszonym majerankiem, rozmarynem i słodką papryką.
3. Por myjemy i kroimy w plastry, ale tylko część białą.
4. Na mięso, na całej powierzchni układamy żółty sera oraz por.
5. Mięso zawijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami. Następnie wkładamy je do naoliwionego naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy żółty ser i por.
6. Danie pieczemy w piekarniku około 30 minut pod przykryciem.
Tak przygotowane danie podajemy z ziemniakami i sosem pieczarkowym.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz