liczba porcji: 2 czas: 40 minut poziom: łatwy
- 2 filety ryby
- Sól, bazylia, gorczyca, imbir, cukier, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn
- 1 łyżka oleju
Salsa paprykowa - 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 łyżka oleju
- 1 ząbek czosnku
- Sól i pieprz świeżo mielony, bazylia
- 1 papryczka piri piri opcjonalnie
2. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
3. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i drobno szatkujemy.
4. W garnuszku rozgrzewamy olej i podsmażamy paprykę tak długo, aż będzie miękka.
5. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, startą papryczkę piri piri oraz sól, pieprz i porwaną bazylię. 6. Całość chwilę dusimy w garnku.
7. Rybę podajemy pod ryżem lub kaszą, a na rybie dużą ilość salsy paprykowej.
Smacznego.
_______________________________________________
1. Rybę myjemy, usuwamy ości i doprawiamy przyprawami.
2. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
3. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i drobno szatkujemy.
4. W garnuszku rozgrzewamy olej i podsmażamy paprykę tak długo, aż będzie miękka.
4. W garnuszku rozgrzewamy olej i podsmażamy paprykę tak długo, aż będzie miękka.
5. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, startą papryczkę piri piri oraz sól, pieprz i porwaną bazylię.
6. Całość chwilę dusimy w garnku.
7. Rybę podajemy pod ryżem lub kaszą, a na rybie dużą ilość salsy paprykowej.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz