niedziela, 10 stycznia 2016

Schab nadziewany marchwią

Marchew i schab? To połączenie wydaje Ci się niezbyt trafne? Uwaga! Nic bardziej mylnego. Marchew po upieczeniu jest delikatna i słodka, dzięki czemu twoje danie zjedzą nawet dzieci.


 liczba porcji: 4          czas: 45 minut                poziom: łatwy
                                  
     Składniki:
 
  • 4 plastry schabu
  • 2 marchwie
  • 4 plastry szynki
  • sól, pieprz, suszone zioła
  • sos pomidorowy

1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C i włączamy opcję termoobiegu.
2. Schab kroimy 1,5 cm plastry.  Przyprawiamy solą, pieprzem, suszonymi ziołami.
3. Na mięso wykładamy plaster szynki, sera oraz marchew w słupku i świeże zioła. 
4. Zawijamy w roladkę.
5. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym.
6. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut.
7. Roladki proponujemy podać z upieczonymi ziemniakami i marchwią pokrojonymi
w słupki  i doprawionymi ulubionymi przyprawami.

Smacznego

__________________________________________________________

1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C i włączamy opcję termoobiegu.
2. Schab kroimy 1,5 cm plastry.  Przyprawiamy solą, pieprzem, suszonymi ziołami.

3. Na mięso wykładamy plaster szynki, sera oraz marchew w słupku i świeże zioła.
4. Zawijamy w roladkę.
5. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym.
6. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut.


7. Roladki proponujemy podać z upieczonymi ziemniakami i marchwią pokrojonymi w słupki  i doprawionymi ulubionymi przyprawami.




Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz