niedziela, 10 stycznia 2016

Serce nadziewane łososiem i twarogiem

Pyszny i zdrowy wędzony łosoś, a w wewnątrz twaróg z szczypiorkiem i papryką. Mnóstwo witamin. Danie podane w kształcie serca nadaje się na kolację walentynkową.


  liczba porcji: 3               czas: 10 minut              poziom: łatwy

 

     Składniki:
 
  • 200g twarogu półtłustego
  • pęczek szczypioru
  • ½ papryki czerwonej
  • 200 g łososia wędzonego na zimno
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta natki pietruszki, bazylii i słodkiej papryki

1. Paprykę i szczypior myjemy i kroimy w drobną kostkę.
2. Twaróg mieszamy z papryka, szczypiorem oraz przyprawami. 
3. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Na dno foremki w kształcie serca nakładamy łososia, tak aby wyszła warstwa. 
5. Następnie twaróg z warzywami. 
6. Całość odwracamy na talerz i delikatnie oklepujemy foremkę, aby całość opadła na talerz.

Smacznego.
________________________________________________________

1. Paprykę i szczypior myjemy i kroimy w drobną kostkę.
2. Twaróg mieszamy z papryka, szczypiorem oraz przyprawami.


3. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Na dno foremki w kształcie serca nakładamy łososia, tak aby wyszła warstwa. 
5. Następnie twaróg z warzywami. 


6. Całość odwracamy na talerz i delikatnie oklepujemy foremkę, aby całość opadła na talerz.



Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz