Inspirowałam się przepisem na ten deser z internetu. Ale skoro zwracam uwagę na to co jem,
nie mogłam sobie pozwolić na tłustą śmietanę i mnóstwo ukrytego cukru, dlatego zamieniłamją na jogurt grecki. Pamiętaj, że nawet przy rygorystycznych ograniczeniach na deser możesz sobie pozwolić raz w tygodniu. Dlatego poświęć 20 minut i przygotuj szarlotkę. Uwierz, posmakuje zwolennikom tradycyjnego ciasta.
czas : 20 minut porcji:
2 poziom:
łatwy
Składniki:
·
Jogurt
grecki - 400 g
·
4
łyżeczki miodu
·
2
łyżeczki brązowego cukru
·
10
herbatników
·
2
jabłka
· ½
łyżeczki cynamonu
Jabłka myjemy,
obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na patelnię, dodajemy 2 łyżeczki
miodu, 2 łyżeczki cukru i cynamon. Prażymy, aż owoce zmiękną.
Jogurt grecki
mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu.
Herbatniki kruszymy.
Do wysokiej szklanki
układamy:
Herbatniki, jogurt,
jabłka, herbatniki, jogurt, jabłka, herbatniki jogurt, jabłka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz